مرز سیاست از دیانت جدا نیست
امام حسین (ع) با قیام خونین خود نشان داد که مرز سیاست از دیانت جدا نیست ودر اسلام بین این دو هم گرایی و هماهنگی وجود دارد.
معظمله هم فرموده اند: "هر جا انحرافی مشاهده شد، بسیج در مقابل آن میایستد". لازمهی این ایستادگی بصیرت و غیرت در پاسداشت مرزها و خطوط فاصل است تا اصول و مبانی مورد غفلت قرار نگیرد. این یک ویژگی بسیج است که با مکتب عاشورا مشترک است چرا که آن قیام هم ایستادگی در برابر یک انحراف بزرگ در برابر عبور از اصول و بازگشت به جاهلیت ناسیونالیستی بود.انحرافی که مقابله با آن مستلزم بصیرت و اخلاص بود. با توجه به این ویژگی است که امام خامنهای معتقدند: "اخلاص، موقعشناسی، پاشیدن بذر یک حرکت فزایندهی تاریخی از خصوصیات مهم عاشورا است" و تناسبی هست میان هویت و حقیقت بسیج با هویت محرم و عاشورا. بسیج افتخار دارد که پیرو مکتب عاشورا است. البته عاشورا اوج فداکاری و ایثار است، همهی تاریخ، همهی عالم، مسألهی عاشورا و حسین بن علی(ع) و اصحاب وفادار او را به این خصوصیت شناختهاند. عاشورا بذر معرفت و بصیرت پاشیده است".
مگر میتوان با انحراف و فتنه بدون برخورداری از بصیرت نافذ و آگاهی سیاسی مبارزه کرد؟
چگونه میتوان به دور از بصیرت عمل انقلابی به موقع و به اندازه داشت؟ تفاوت اساسی یاران قلیل اما حماسهساز حضرت اباعبدا... الحسین(ع) با لشکریان انبوه اما متزلزل امامان قبل از ایشان در همان بصیرت نافذ است که حتی به دور از نگاه امام خویش و در ظلمات نیز در کنار امام ایستادند و برای جهان عزت و آزادگی سرمشق و الگویی ابدی آفریدند. پس از گذشت حدود 13 قرن از حماسهی عاشورا، این بسیجیان هستند که به احیاء همان الگو برخاسته و اینک عقبهی پرشمار آن سپاه کمشمار اما تاریخساز امام حسین(ع) را تشکیل میدهند که اردوگاه عاشورا را به تاریخ معاصر متصل ساختهاند.